Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Timişoara

3 August 2020
Vizualizari: 233
Comentează add

Persoanele rătăcite au fost găsite de către jandarmii montani într-o zonă foarte greu accesibilă, o râpă cu pereți abrupți și bolovani care se desprindeau.

Șase turiști din Timiș sunt salvați după o intervenție dificilă în Retezat

radio-romania-timisoara

     Foto: Arhivă.

Şase persoane din judeţul Timiş, care s-au rătăcit pe un traseu din Masivul Retezat, au fost salvate de jandarmii montani. Intervenția a fost una dificilă, desfășurată noaptea trecută, într-o zonă greu accesibilă cuprinsă între Lacul Zănoaga şi barajul Gura Apelor.
 
Cei şase turişti, trei femei şi trei bărbaţi, s-au rătăcit după ce s-au abătut de la traseul marcat cu cruce albastră, ulterior una dintre aceste persoane solicitând ajutor la numărul de urgenţă 112.
 
O echipă formată din șase jandarmi montani, din cadrul posturilor montane Râu de Mori și Nucșoara, a plecat către persoanele rătăcite în baza coordonatelor GPS relatate de către apelant.
 
După două ore, persoanele rătăcite au fost găsite de către jandarmii montani într-o zonă foarte greu accesibilă, o râpă cu pereți abrupți și bolovani care se desprindeau.
 
„Locul în care au fost găsite persoanele, a corespuns coordonatelor GPS date de acestea. Pe parcursul a trei ore, cei șase turiști au fost coborâți până la drumul de sub barajul Gura Apelor, fiind ghidați la fiecare pas de către jandarmii montani. De acolo, turiștii au fost conduși la locul unde aveau parcate autoturismele”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Simona Fodoca.
 
Cei șase turiști, cu vârste cuprinse între 33 și 40 ani, erau epuizați, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
 

Etichete Masivul RetezatLacul Zănoagabarajul Gura Apelorturism,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live