Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

21 Noiembrie 2018
Vizualizari: 512
Comentează add

Tot în frig se află şi circa 6.000 de apartamente dependente de sistemul centralizat de termoficare.

Şase şcoli din Galaţi rămân închise din cauza frigului

maria-mandita-galati
Numărul şcolilor din municipiul Galaţi în care s-au suspendat cursurile din cauza frigului din clădiri a ajuns, astăzi, la şase, aceasta fiind a treia zi în care elevii din trei licee şi trei şcoli generale nu învaţă.
 
În alte două unităţi şcolare se continuă cursurile, deşi este frig, conducerea unităţilor luând decizia de a reduce durata orelor şi pauzelor, pentru ca elevii să stea cât mai puţin în sălile reci de clase.
 
Motivul pentru care 8 şcoli nu au căldură este legat de faptul că sistemul centralizat de termoficare din oraş nu a mai fost pornit în această iarnă, din cauza reţelei învechite şi ineficiente dar şi a numărului mic de consumatori, situaţie în care, dacă ar fi fost pornită termoficarea, costul gigacaloriei ar fi ajuns la 1000 de lei, prea mare pentru a fi plătit de populaţie, sau subvenţionat de Primărie.
 
Pentru asigurarea agentului termic, Primăria Galaţi a alocat fonduri, în acest an, pentru instalarea de centrale termice în 62 de şcoli, dar în unele din acestea lucrările au întârziat nepermis de mult, motiv pentru care elevii învaţă în frig, deşi la Galaţi s-au produs deja primele ninsori.
 
Tot în frig se află circa 6.000 de apartamente dependente de sistemul centralizat de termoficare.
 
Pentru aceste locuinţe, Primăria Galaţi a alocat fonduri de tranformare a 24 de puncte termice în microcentrale de cartier, însă nici una din aceste microcentrale nu funcţionează încă, termenul de finalizare a lucrărilor fiind 5 decembrie.
 
Totodată, Primăria Galaţi alocă şi ajutoare financiare de câte 3.000 de lei pentru cumpărarea de către beneficiari a altor surse de încălzire (centrale termice, panouri radiante etc) însă din cei circa 3.700 de solicitanţi, abia 2000 au primit banii.

Etichete şcoliGalaţiînchise din cauza frigului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live