Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

8 Septembrie 2009
Vizualizari: 1760
Comentează add

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc astăzi Naşterea Maicii Domnului, o zi care poartă numele popular de Sfânta Marie Mică. Peste două milioane de români îşi serbează astăzi onomastica.

Sărbătoarea unei naşteri miraculoase

remus-radulescu

Mănăstirea Sihastria

Conform tradiţiei creştine, Fecioara Maria s-a născut în urma unei minuni. Părinţii săi, Ioachim şi Ana, ajunseseră la o vârstă înaintată la care firesc nu mai puteau procrea. Tradiţia spune că aveau 50 de ani de când se căsătoriseră. În urma rugăciunilor însă, Dumnezeu a făcut un miracol. Ana a născut la bătrâneţe o pruncă pe care au numit-o Maria. Este persoana care avea să fie mama lui Mesia, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu făcut om pentru mântuirea lumii.


În creştinism, Fecioara Maria este omul care a ajuns la cel mai înalt grad de sfinţenie, de aceea se bucură de cea mai mare cinste în rândul sfinţilor. Spre deosebire de ceilalţi care sunt sărbătoriţi doar în ziua când au murit, Maica Domnului are patru sărbători mari în calendarul creştin: Naşterea, Intrarea în Templu, Bunavestire şi Adormirea.  


De sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortdoxe Române, aflat într-o vizită canonică în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, oficiază Liturghia hramului la Mănăstirea Sihăstria din judeţul Neamţ, aşezământul monahal unde capul Bisericii Ortodoxe Române a fost călugărit în anul 1987.


Etichete Fecioara Maria,Ioachim şi Ana,Naşterea,Intrarea în Templu,Bunavestire,Adormirea.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live