Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

29 Iunie 2021
Vizualizari: 401
Comentează add

Creştinii ortodocşi şi catolicii îi cinstesc marţi pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, cei mai importanţi apostoli ai lui Iisus Hristos.

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru şi Pavel

remus-radulescu

 Sfinții Petru și Pavel. Foto: Arhivă. 

Creştinii ortodocşi şi catolicii îi cinstesc marţi pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, cei mai importanţi apostoli ai lui Iisus Hristos.

Peste 450 de mii de români îşi sărbătoresc onomastica. Cine au fost Petru şi Pavel ne spune Remus Rădulescu:

Reporter: Simon Petru, un pescar din Galileea, a devenit conducătorul apostolilor, după Înălţarea lui Iisus Hristos la cer.
 
Pavel, un rabin, la început persecutor al creştinilor, s-a convertit în urma unei viziuni în drum spre Damasc şi a devenit al 13-lea apostol cu misiunea de a răspândi creştinismul în rândul păgânilor.
 
Cei doi apostoli au întemeiat comunităţi creştine, Petru în Palestina şi la Roma, Pavel în Asia Mică şi în Grecia. Petru şi Pavel au sfârşit ca martiri la Roma în timpul persecuţiei împăratului Nero.
 
Ei sunt sărbătoriţi în aceeaşi zi din anul 258, când rămăşiţele lor pământeşti au fost transferate pe Via Apia din Roma în locul numit La Catacombe.
 
Astăzi, moaştele Sfinţilor Petru şi Pavel se păstrează în două bazilici construite în cinstea lor: Sf. Petru din Vatican şi Sf. Paul din sudul Romei.
 
De sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel RADIO ROMÂNIA CULTURAL şi ANTENA SATELOR transmit în direct începând cu ora 10:00 Sf. Liturghie de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti.

Etichete Sfinţii Apostoli Petru şi Pavelapostoli(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live