Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

23 Aprilie 2022
Vizualizari: 633
Comentează add

Bisericile din Galați îi așteaptă la noapte pe ucraineni să primească Lumina Sfântă a Învierii, invitație lansată de Înaltpreasfințitul Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Săptămâna Patimilor i-a găsit pe mulți refugiați ucraineni în țara noastră

maria-mandita-galati

Slujba Învierii la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, mai 2021. Foto: Arhivă/ edj.ro

Realizator: Nicoleta Turcu - Săptămâna Patimilor i-a găsit pe mulți refugiați ucraineni în țara noastră. Deși dorul de casă se simte puternic, speranța le rămâne în suflet și cu ajutorul familiilor de români care încearcă să le ofere pe lângă găzduire și un Paște liniștit, în siguranță. Cum vor petrece sfintele sărbători refugiații din județul Galați, aflăm de la corespondenta RRA Maria Măndița.

Reporter: Maria Măndița - Bisericile din Galați îi așteaptă la noapte pe ucraineni să primească Lumina Sfântă a Învierii, invitație lansată de Înaltpreasfințitul părinte Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos. Şi administratorii căminelor de refugiați s-au mobilizat. Anca Uşer, directoarea Liceului Tehnologic Paul Dimo, în internatul căruia sunt cazați refugiați.

Anca Uşer: O să încercăm să așezăm mesele împreună, să fie o masă mare și frumoasă. Vor primi mâncare care pe ei să-i ducă cu gândul acasă: borș ucraineanu, hrișcă, un preot le aduce cozonac și ouă roșii. Pe 24 avem o sărbătorită, e secret, așa. Noi ne-am organizat și îi facem un tort. Luni se întorc de acasă cei care au plecat la Ismail și sunt șase copilași mititeluţi și o să facem o vânătoare de ouă. S-au dus acasă trei doamne cu șase copii. Își doreau să-și facă sărbătorile acasă la ei. Ideea este că noaptea sună alarmele și urlă câinii și copiii se sperie și au zis că nu se simt în siguranță și vor veni înapoi luni.


Etichete (ii)refugiatiucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live