Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Adriana Leu

25 Octombrie 2013
Vizualizari: 825
Comentează add

Întreaga săptămână dedicată securității și sănătății în muncă a fost marcată în statele europene prin diverse conferințe, seminarii și activități.

Săptămâna europeană pentru sănătate şi securitate în muncă Săptămâna europeană pentru sănătate şi securitate în muncă - Conține audio

adriana-leu

Euranet Plus.

Săptămâna aceasta este dedicată muncii sigure și în condiții sănătoase, ocazie cu care în toata Europa sunt organizate conferințe, seminarii și activități care să promoveze o muncă de acest fel.

Săptămâna europeană pentru securitate și sănătate la locul de muncă se încheie vineri în Cipru cu un seminar organizat de Departamentul de Inspecția Muncii din cadrul Ministerului Muncii și Asigurărilor Sociale.

Cu această ocazie, specialiștii vor discuta despre măsurile care pot fi luate pentru îmbunătățirea standardelor de siguranță și sănătate la locul de muncă, dar și despre prevederile noului plan strategic pentru perioada 2013 – 2020.

Audio: Săptămâna europeană pentru sănătate şi securitate în muncă.

În Letonia, principalul eveniment al acestei săptămâni Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă se numește "Fii creativ - să fie sănătos și sigur" și este o conferință susținută de specialiști în domeniu, care vor discuta și despre cel mai nou sondaj făcut printre cetățenii acestui stat referitor la siguranța muncii și starea de sănătate.

Întreaga săptămână dedicată securității și sănătății în muncă a fost marcată în statele europene prin diverse conferințe, seminarii și activități de conștientizare a importanței acestui aspect pentru viitorul societății.

Evenimentele se vor încheia luni, când Agenția Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă va oferi un premiu de 8 000 de euro câștigătorului festivalului de film dedicat celor mai sănătoase locuri de muncă, festivalul din Leipzig ajungând la cea de-a 5-a ediție.

Privit ca un loc de întâlnire al celor mai buni specialiști, manifestarea îmbină într-un mod inedit mișcarea fizică cu discuțiile despre cele mai bune practici în domeniul muncii în condiții sănătoase și prezintă filme documentare care se luptă pentru a câștiga trofeul.

Premiul de 8 000 de euro și distribuirea în întreaga Europă a 1 000 de exemplare a peliculuei traduse în 8 limbi ale Uniunii reprezintă o atracție deosebită pentru cei care promovează munca în condiții de securitate și sănătate.

Potrivit datelor furnizate de biroul european de statistică, anual 3 800 de cetățeni ai Uniunii Europene mor din cauza unor accidente care au legătură cu locul de muncă, numărul acestor evenimente ridicânduse la 2 milioane 800 de mii, în timp ce milioane de oameni se îmbolnăvesc din cauza mediilor sau condițiilor de muncă.

Toate acestea înseamnă costuri ridicate pentru muncitori și familiile lor, pentru societățile angajatoare și pentru autorități.

Agenția Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă atrage atenția că toate aceste aspecte pot fi preîntâmpinate, în primul rând prin informarea corectă a muncitorilor și angajatorilor asupra condițiilor de muncă și a riscurilor posibile.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia Europeanăstatisticăaccidentloc de muncămuncitoriAgenţia Europeanăpentru Sănătate şi Securitate în MuncăLeipzigLetoniaconferinţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live