Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

12 Mai 2022
Vizualizari: 238
Comentează add

De anul viitor, cei care nu se prezintă la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție ar putea fi sancționați.

"Sancțiuni pentru neprezentarea la serviciile medicale de prevenţie"

adriana-turea

   Foto: Arhivă RRA

De anul viitor, oamenii care nu se prezintă la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție ar putea fi sancționați, afirmă președitele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan. Ea a explicat că în începând cu noul contracadru, pachetele preventive vor fi obligatorii.


Adela Cojan: Bugetul alocat pentru funcționarea asistenței medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent - 22%. În interesul Casei de Asigurări de Sănătate de a lărgi pachetul de servicii de bază și de a mai diminua din ceea ce înseamnă plata per capita. Astfel încât, începând cu noul contracadru din anul 2023 să implementăm și în special pechetele de prevenție, care vor devenii obligatorii și ne gândim inclusiv la elemente sancționatorii. Încercăm să responsabilizăm pupulația în legătură cu propria sănătate.

Realizator: Adela Cojan a mai spus că acest tip de responsabilizare a pacienților se practică în mai multe țări și că asociațiile de pacienți cer de la CNAS acest lucru.


Etichete sanctiunimedicina preventivadoctorul de familieadela cojancnascaspacienti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live