Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

24 Noiembrie 2018
Vizualizari: 491
Comentează add

Salvamontiștii avertizează!

ilie-pintea

       Salvamontiști în acțiune. Foto: Arhivă RRA.

În județul Hunedoara, stratul de zăpadă în masivele Parâng şi Retezat măsoară circa 10 centimetri, dar este în scădere din cauza vremii care s-a mai încălzit zilele trecute.  Salvamontiştii atenționează  turiştii să nu plece pe traseele de creastă, deoarece condiţiile meteo se pot schimba de la un moment la altul.

Șeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat că în staţiunile Straja şi Parâng au fost circa 10-12 centimetri de zăpadă iar sdministratorii pârtiilor au pornit, pentru o perioadă, şi tunurile de zăpadă artificială, însă acum le-au oprit pentru că vremea s-a mai încălzit.

În Retezat, doar la peste 2.000 de metri este zăpadă, iar ninsoarea lipseşte din staţiunea Râuşor.
În aceste condiții, salvamontiştii le recomandă turiştilor care doresc să urce la munte la acest sfârşit de săptămână să rămână în zona cabanelor deoarece vremea se poate schimba foarte repede. În zonă se așteaptă să apară lapoviţă combinată cu ploaie, ceea ce este periculos pentru cei care pleacă pe trasee.

Salvamont Hunedoara are asigurate puncte de permanenţă în staţiunile Parâng, Straja şi Râuşor. La cabana Pietrele din Retezat acest serviciu a fost sistat, deocamdată, deoarece aceasta nu mai este funcţională. În zonă se efectuează însă patrulări ale salvamontiştilor.


Etichete salvamontistiHunedoarazapada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live