Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

11 Aprilie 2013
Vizualizari: 1407
Comentează add

Potrivit ministerului economiei, sumele din care vor fi plătite salariile provin din Fondul de Garantare gestionat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.

Salariile restante de la Oltchim, "plătite joi"

sorin-solomon

Sindicalişti Oltchim. Foto: Arhivă Agerpres.

Salariile restante de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea vor fi plătite integral astăzi, susţin administratorii judiciari ai societăţii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, sumele din care vor fi plătite salariile provin din Fondul de Garantare gestionat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.

Ministrul de resort, Varujan Vosganian, a declarat, astăzi, la Craiova, că este nevoie de o finanţare de 15 milioane de euro pentru ca acest combinat să lucreze la jumătate din capacitate, volumul de lucru fiind, în prezent, de doar de 25%. 

"Oltchim a lucrat 40% din capacitate în 2012 şi, în medie, 15% în 2013. Cu toate acestea, salariile au fost plătite aproape integral, au rămas două luni restante, care vor fi plătite acum. De asemenea, săptămâna viitorare, schimbăm legislaţia privind salariile compensatorii şi faimoasa ordonanţă 116, care a stârnit atâta dezbateri acum o lună, este, iată, soluţia acum pentru a rezlva şi chestiunea salariilor compensatorii pentru Oltchim.

"În legătură cu activitatea curentă, Oltchim lucrează acum la un sfert de capacitate, am restabilit ratele cu traderii şi cu beneficiarii, rămâne să mai găsim o finanţare de 15 milioane de euro pentru a-l duce la peste 50%. Pe 15 aprilie se întâlneşte Adunarea creditorilor. Adunarea creditorilor va da ca sarcină administratorilor judiciari planul de organizare care ar trebui terminat până în luna iunie, iar în luna iunie ar trebui să pornim procedura de privatizare" a mai spus Varujan Vosganian.

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi că procedura de privatizare a combintului Oltchim ar trebui să începă în luna iunie.
   
El a menţionat că în urmă cu o zi a primit de la administratorii judiciari evaluările finale privind datoriile Oltchim, care arată că datoriile combinatului se ridică la 793 de milioane de euro.
   
Varujan Vosganian a afirmat miercuri că a primit oferte scrise din partea unor "mari companii din domeniu" care s-au arătat intersate de privatizarea Oltchim şi va începe discuţii cu acestea.


Etichete Ştiri Sud-VestOltchimVarujan VosganiansalariirestanţeVâlcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live