Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

8 Martie 2010
Vizualizari: 1195
Comentează add

Institutul Naţional de Statistică anunţă că veniturile salariale s-au diminuat cu 3,5% în ianuarie faţă de decembrie.

Salariile "au scăzut cu peste 3 procente"

ioana-dogaru

Câştigul salarial mediu net a scăzut în ianuarie cu 51 de lei sau 3,5%, faţă de decembrie 2009, informează Institutul Naţional de Statistică.

Salariul mediu net a fost în ianuarie de 1.426 lei. Cele mai mari salarii se înregistrează în tranporturi aeriene, 3.184 de lei, iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte 809 lei.

În majoritatea activităţilor economice, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai scăzut decât în decembrie 2009 când s-au înregistrat premii pentru sărbătorile de iarnă, prime de vacanţă sau de performanţă şi alte drepturi băneşti.

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net, de peste 34%, s-au înregistrat în silvicultură şi exploatare forestieră, pescuit şi acvacultură.

În unele activităţi economice s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net, acestea fiind determinate de acordarea de premii ocazionale (inclusiv al 13-lea salariu pentru anul 2009), de revenirea din concedii fără plată şi şomaj tehnic.

Astfel, majorări cu peste 38% au avut loc în activităţile auxiliare intermedierilor financiare, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii şi între 12% şi 19% în activităţile de spectacole, culturale şi recreative, sănătate şi asistenţă socială, învăţământ, transporturi pe apă.

Cele mai mici creşteri, între 2% şi 8%, s-au operat în alte activităţi industriale, administraţie publică, agricultură, vânătoare şi servicii anexe, activităţi de servicii în tehnologia informaţiei; activităţi de servicii informatice.


Etichete salariuscădereactivităţi economice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live