Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

30 Mai 2019
Vizualizari: 664
Comentează add

Mai multe localități sălăjene au fost grav afectate de inundațiile înregistrate în această după-amiază.

Sălajul, lovit din nou de inundații!

adrian-lungu-salaj

Foto: ISU Salaj.

Mai multe localități sălăjene au fost grav afectate de inundațiile înregistrate în această după-amiază.

Apa a intrat în curțile și casele oamenilor, viitura a luat două autoturisme, a acoperit mai multe drumuri, iar traficul a fost restricționat minute în șir de pompieri pentru prevenirea unor eventuale incidente, potrivit ISU Porolissum Sălaj. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

 

În urma avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase cod portocaliu (averse torenţiale ce au acumulat între 35-50 l/mp, scurgeri de pe versanţi), a fost activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj şi au fost dispuse o serie de măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă.


Populaţia din zona uat-urilor vizate a fost înştiinţată, de către Isu Sălaj, prin sistemul RO ALERT fiind emise un număr de cinci mesaje de avertizare privind riscul producerii unor situaţii de urgenţă majore în bazinul hidrografic Crasna,.


Pompierii împreună cu personalul de la Apele Române monitorizează şi intervin unde este cazul pentru evacuarea apei din beciuri, demisoluri, curţile mai multor gospodării afectate. Primele estimări preliminare indică următoarea situaţie operativă: în localitatea Crasna (4 case, 6 curţi, 1 beci inundat), în localitatea Hereclean (un segment de aproximativ 40 de metrii din drumul DN 1 F a fost blocat circa o oră de apa revărsată din valea Rece, au fost inundate 6 curţi, un demisol la o casă, curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Hereclean, parterul unui magazin), în localitatea Vârşolţ (4 case, un beci şi strada de lângă cămin inundată), în localitatea Boghiş (2 case şi o porţiune de drum inundate).


Au fost înregistrate o serie de restricţii de circulaţie pe următoarele drumuri:


-DJ 108 G între localităţile Vărşolţ-Crasna, DJ 191 D între localităţile Boghiş-Valcău. Situaţia operativă din teren este în continuă dinamică.


Etichete salajinundatiiisu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live