Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Bahor, Brăila

27 August 2018
Vizualizari: 800
Comentează add

Sacrificarea celor 140 de mii de porci, programată pentru astăzi, de la cea mai mare fermă din România şi a doua din Europa, de la Gropeni, în judeţul Brăila, a fost amânată.

Sacrificarea porcilor de la cea mai mare fermă din România, amânată

gina-bahor-braila

   Fermă de porci. Foto: Agerpres.

Sacrificarea celor 140 de mii de porci, programată pentru astăzi, de la cea mai mare fermă din România şi a doua din Europa, de la Gropeni, în judeţul Brăila, a fost amânată, la solicitarea patronilor.

Virusul de pestă porcină africană fusese confirmat acolo sâmbătă. Revine cu informaţii corespondenta noastră Gina Bahor:

Reporter: Medicii veterinari brăileni sperau să înceapă astăzi eutanasierea celor 140 de mii de porci de la ferma Tebu Consult, însă după cum ne-a declarat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare, Gicu Drăgan, operaţiunea a fost întreruptă de agentul economic care a solicitat pe bună dreptate întrunirea atentă a unei comisii de evaluare, pentru a se şti cu corectitudine şi exactitate care sunt pierderile, dezastrul economic fiind unul evident.

Mai mult decât atât, la faţa locului vor fi şi inspectorii de mediu, care trebuie să verifice gropile unde vor fi îngropaţi porcii, dacă sunt în regulă, conform legii, pentru a nu deveni ulterior bombe ecologice.

În cadrul exploataţiei, există şi un incinerator, iar eutanasierea se va face în paralel.

La ferma Romsoci din localitatea Tichileşti, unde sunt 35.000 de capete, eutanasierea porcilor se derulează fără incidente, iar întreaga operaţiune va dura aproximativ 3 săptămâni.

Medicii veterinari speră ca mâine dimineaţă cel târziu să poată începe operaţiunea de eutanasiere de la ferma Tebu Consult.


Etichete sacrificareporcifermabrailapesta porcina africanagropenimedici veterinarigropitebu consult

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live