Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

5 Martie 2020
Vizualizari: 611
Comentează add

Conducerea legislativului urmează să decidă, săptămâna viitoare, data votului de învestitură.

S-au încheiat audierile pentru miniştrii desemnaţi în Guvernul Cîţu

iulia-gherman

Premierul desemnat Florin Cîțu. Foto: Arhivă/ Agerpres

S-au încheiat astăzi audierile în parlament pentru miniştrii desemnaţi să facă parte din cabinetul Florin Cîţu.

Conducerea legislativului urmează să decidă, săptămâna viitoare, data votului de învestitură.

Deşi are în componenţă aceleaşi persoane ca şi Guvernul Orban 2 - mai puţin ministrul de finanţe care acum a fost desemnat premier - au fost nouă avize favorabile faţă de doar patru data trecută.

Ministrul propus pentru portofoliul internelor, Marcel Vela, a declarat că la nivelul guvernului au fost stabilite planuri de acțiune pentru fiecare etapă de intervenție, în cazul epidemiei de coronavirus, şi că în acest moment nu trebuie sistate zborurile cu Italia. Totodată, el a precizat că România este pregătită pentru gestionarea crizei migranților, iar în eventualitatea unui flux masiv de refugiați va fi pus în aplicare documentul care vizează între altele securizarea frontierei de stat și înființarea unor noi centre de casare.

Ministrul desemnat la externe, Bogdan Aurescu, a vorbit la audierile din comisiile parlamentare de specialitate despre importanța unității la nivel european pentru tratarea cauzelor care au dus la criza migranților.

Aviz pozitiv a primit astăzi și candidatul la Ministerul Economiei, Virgil Popescu. El a susținut că Electrocentralele București în nu se fac vinovate de poluarea masivă din capitală.

Pozitiv a fost avizat și ministrul desemnat pentru portofoliul fondurilor europene, Marcel Boloș, care a spus că își propune flexibilizarea modalității de alocare a banilor europeni pentru proiecte de infrastructură din domeniul transporturilor.

Conducerea parlamentului are termen până la finalul săptămânii viitoare pentru a fixa data la care Guvernul Florin Cîțu va primi votul de învestitură.


Etichete cituaudieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live