Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

10 Aprilie 2014
Vizualizari: 1235
Comentează add

Caravana Gaudeamus Cluj-Napoca sărbătoreşte 15 ani de existenţă. Miercuri s-a dat startul Târgului în Piaţa Unirii din centrul municipiului.

S-a deschis Gaudeamus la Cluj-Napoca!

radio-romania

Caravana Gaudeamus Cluj-Napoca. Foto: Radio Cluj.

La această ediţie participă 93 de expozanţi care organizează 53 de evenimente editoriale.

Şi în acest an continuă una dintre manifestările dragi publicului, Cărţile se întorc acasă, o campanie prin care toată lumea este invitată să doneze cărţi, care apoi ajung în bibliotecile rurale sau în cele din diaspora.

„Au trecut 15 ani în care Târgul Gaudeamus a intrat în peisajul cultural şi social al Clujului. Nu este deloc simplu pentru noi, ca organizatori - echipa Gaudeamus din cadrul Centrului Cultural Media, pe de-o parte şi echipa Radio Cluj, pe de alta, să punem în mişcare o cifră absolut impresionantă de expozanţi, iar evenimentele editoriale, sunt convins, vor cuceri atenţia publicului.

"De asemenea, proiectele noastre continuă, avem 85.000 de volume donate în ultimii 3 ani şi jumătate care au plecat către biblioteci publice din comunităţi rurale şi din diaspora. Anul acesta destinaţiile cărţilor donate vor fi o bibliotecă publică din Hunedoara şi una din Spania, unde există mare cerere de carte românească”, a declarat Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului Gaudeamus.

De asemenea, în cadrul Caravanei Gaudeamus, continuă şi manifestările devenite tradiţie: Concursul de lectură şi Olimpici de nota 10, dar şi interactivitatea cu publicul, sub formă de vot, pe toată durata desfăşurării târgului.


Etichete Ştiri Nord-VestTârgul GaudeamusCluj NapocaRadio ClujCaravanaVladimir Epstein

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live