Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

18 Iunie 2014
Vizualizari: 738
Comentează add

Un comitet de anchetă de pe lângă Parchetul General de la Moscova estimează că ministrul şi alţi responsabili de la Kiev sunt implicaţi în răpirea şi uciderea unor ziarişti ruşi.

Rusia: urmărire penală a ministrului ucrainian de interne

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin. Foto: captură youtube

Rusia a declanşat urmărirea penală împotriva ministrului ucrainian de interne şi a altor înalţi responsabili de la Kiev.

Un comitet de anchetă de pe lângă Parchetul General de la Moscova estimează că aceştia sunt implicaţi în răpirea şi uciderea unor ziarişti ruşi.

Rusia avertizează că niciuna din crimele comise împotriva cetăţenilor ruşi nu va rămâne nepedepsită.  

Moartea jurnaliştilor Igor Kornelyuk şi Anton Voloşin îndeamnă Rusia să reflecteze la adoptarea unor măsuri serioase, dar nonmilitare de influenţare a Ucrainei, a declarat astăzi secretarul Consiliului Rus al Securităţii, Nikolai Patruşev.

Cei doi jurnalişti ai Televiziunii de stat "Rossiya" şi-au pierdut viaţa ieri,  în apropiere de Lugansk, în sud-estul Ucrainei, în urma unui bombardament cu mortiere al al armatei ucrainene asupra poziţiilor miliţiilor separatiste.

La Moscova, Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei şi-au început şedinţele de astăzi prin păstrarea unui moment de reculegere în memoria celor doi jurnalişti pe care mulţi paralemntari îi consideră victime ale unui atac deliberat, iar, în general, ale modului în care este efectuată operaţiunea militară ucraineană şi ale politicii Kievului faţă de regiunile rebele.

Unii senatori au cerut chiar ca împotriva Ucrainei să fie luate nu doar măsuri economice, ci şi militare, idee respinsă însă de preşedinta Consiliului Federaţie, Valentina Matvienko.

"Există unii care doresc foarte mult să atragă Rusia într-o soluţionare militară a conflictului din sud-estul Ucrainei. Aceasta nu este calea noastră", a declarat Valentina Matvienko.  

Ministrul apărării, Serghei Şoigu, vorbind astăzi în cadrul unor audieri cu uşile închise în Dumă, a declarat că nu va exista o reacţie militară a Rusiei faţă de evenimentele din Ucraina, nici sub forma introducerii de trupe pe teritoriul ucrainean, nici prin instituirea unor zone de restricţie aeriană în regiunile ucrainene de est.


Etichete RusiaUcrainaministru de interneParchet

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live