Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Bolan

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 906
Comentează add

Membri ai Comitetului Executiv FIFA au primit mită pentru a vota Rusia și Qatar ca țări gazdă ale Campionatului Mondial de fotbal, conform celor de la BBC.

Rusia și Qatar au mituit oficiali FIFA, susțin procurorii americani

ciprian-bolan

Sursa foto: facebook.com/fifa

Departamenul de Justiție al Statelor Unite ale Americii îi acuză pe Nicolas Leoz, fostul președinte al CONMEBOL, și pe Ricardo Teixeira, fostul președinte al federației braziliene de fotbal, alături de o a treia persoană nedezvăluită că au primit mită pentru a vota în favoarea Qatarului ca gazdă a Campionatului Mondial din 2022.

În dosar sunt menționați și Jack Warner, fost vicepreședinte al FIFA, și Rafael Salguero, fost membru al comitetului executiv FIFA, care au fost mituiți pentru a alege Rusia în competiția pentru CM 2018.

Teixeira și Warner au fost suspendați pe viață din fotbal de FIFA, dar au evitat extrădarea în SUA. 

"Luarea de mită în fotbalul internaţional a fost o practică profundă şi cunoscută de zeci de ani. FBI investighează legăturile ilicite şi acordurile ascunse din infrastructura evenimentelor de fotbal, locurior de desfăşurare şi contractelor de marketing. Primele acuzaţii publice datează din 2015. Acest lucru ar trebui să le arate tuturor celor care mai speră să obţină milioane din corupţie că îi vom găsi", a declarat William Sweeney, directorul adjunct al FBI.

Rusia și Qatar au fost desemnate de Comitetul Executiv FIFA, în 2010, drept țări organizatoare ale edițiilor din 2018 și 2022 ale Campionatului Mondial.


Etichete fotbalcampionat mondialfifarusiaqatarfbi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live