Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Iunie 2022
Vizualizari: 157
Comentează add

Ucraina a anunțat că ar fi trimis întăriri în oraşul Severodoneţk, din estul ţării, pe care Moscova susţine că l-a încercuit.

Rusia şi-a intensificat bombardamentele în estul Ucrainei

sergiu-stet

   Foto: Sergei SUPINSKY / AFP.

Rusia şi-a intensificat bombardamentul asupra oraşelor cheie din estul Ucrainei, printre care şi Lisiceansk, din regiunea Luhansk, transmite BBC.
 
Guvernul ucrainean susține că este posibil ca oraşul să fie izolat în curând de forţele invadatoare. Autorităţile au încercat să evacueze oraşul, dar corespondentului BBC din oraş i s-a spus că numeroşi locuitori ar putea să nu reuşească să iasă la timp.
 
Primarul oraşului Severodoneţk, care este în mare parte ocupat de forţele ruse, a afirmat că mii de civili sunt încă în oraş.

De altfel, Ucraina a anunțat că ar fi trimis întăriri în oraşul Severodoneţk din estul ţării, pe care Moscova susţine că l-a încercuit, iar soldaţii care s-au baricadat în zona industrială a localităţii spun că focurile de artilerie ruse continuă neîncetat.
 
Reuters amintește că, săptămâna trecută, Moscova a informat trupele ucrainene că sunt blocate în Severodoneţk - oraş strategic ce a devenit centrul asaltului Rusiei - şi că ar trebui să se predea sau să moară, după ce ultimul pod care lega oraşul de teritoriul controlat de Ucraina a fost distrus.
 
Însă un fotograf liber-profesionist, Oleksandr Ratuşniak, care a ajuns în Severodoneţk alături de forţele ucrainene, în ultimele zile, a filmat trupele de întărire care au traversat fluviul în bărci gonflabile şi soldaţi care luptau în ruinele zonei industriale din linia întâi a frontului. 

Etichete UcrainarăzboiOleksandr RatuşniakSeverodoneţkLisiceansk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live