Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

25 Iulie 2012
Vizualizari: 1779
Comentează add

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a atacat dur SUA care au refuzat să condamne în Consiliul de Securitate atentatul recent în care a murit ministrul sirian al apărării.

Rusia "nu recunoaşte sancţiunile UE la adresa Siriei"

alexandru-beleavski-moscova

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov. Foto: Reuters.

Armata siriană şi militanţii opoziţiei îşi întăresc efectivele din zona oraşului Alep, al doilea ca mărime al ţării, unde se aud schimburi intense de focuri.

Informaţia a fost transmisă de France Presse, care citează presa locală, şi observatorul sirian pentru drepturile omului.

Ambele surse au confirmat că mai multe cartiere ale oraşului sunt controlate de rebeli.

Naţiunile Unite au anunţat că jumătate din cei 300 de observatori ONU au părăsit teritoriul sirian.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri, după convorbirile de la Moscova cu şefa diplomaţiei cipriote, doamna Erato Kozaku-Markullis, că noile sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Siriei contravin deciziilor Consiliului de Securitate şi înţelegerilor din cadrul Conferinţei Internaţionale privind Siria, desfăşurate pe 30 iulie la Geneva.

Cu toate acestea, va insista pentru realizarea planului Kofi Annan şi respectarea înţelegerilor din cadrul Conferinţei de la Geneva.

Ulterior, ministerul rus de externe a declarat într-un comentariu că aceste sancţiuni pot fi interpretate ca o blocadă aeriană şi maritimă, declarată Siriei de către Uniunea Europeană.

Rusia nu recunoaşte sancţiunile unilaterale şi le consideră contraproductive pentru normalizarea situaţiei din Siria, subliniază comentariul.

Şeful diplomaţiei ruse a atacat dur SUA şi ţările occidentale care au refuzat să condamne în Consiliul de Securitate recentul atentat de la Damasc în care a murit ministrul sirian al apărării.

Serghei Lavrov a declarat că acest refuz şi motivele invocate înseamnă, de fapt, susţinerea unor asemenea acte teroriste.


Etichete RusiaSiriasancţiuniUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live