Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

26 Aprilie 2018
Vizualizari: 615
Comentează add

Rusia nu consideră posibilă o resupunerea la vot, modificarea sau completarea acordului nuclear cu Iranul.

Rusia nu acceptă modificarea sau completarea acordului nuclear cu Iranul

alexandru-beleavski

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Foto: mid.ru.

Rusia nu acceptă modificarea sau completarea acordului nuclear cu Iranul şi nu se consideră obligată să respecte nicio posibilă înţelegere în acest sens între Statele Unite şi troica Uniunii Europene - Franţa, Germania şi Marea Britanie.

Declaraţia a fost făcută, astăzi, de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la conferinţa de presă săptămânală.

Rusia nu consideră posibilă o resupunerea la vot, modificarea sau completarea acordului nuclear cu Iranul, a declarat, astăzi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentând declaraţiile de la Washington ale preşedinţilor SUA şi Franţei, Donald Trump şi Emmanuel Macron.

În opinia Moscovei, acest acord reprezintă un mecanism echilibrat, ce ia în consideraţie interesele tuturor participanţilor, iar distrugerea acestui echilibru fragil, a spus Maria Zaharova, va avea consecinţe serioase pentru securitatea internaţională şi regimul de neproliferare.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a subliniat că Rusia nu se consideră obligată de niciun fel de înţelegeri separate la care ar putea ajunge SUA şi aşa-numita troică europeană - Marea Britanie, Franţa şi Germania - şi va analiza o astfel de posibilă înţelegere, în funcţie de măsura în care ea corespunde prevederilor acordului şi, în primul rând, Rezoluţiei 2231 a Consiliului de Securitate.

Dacă SUA şi troica europeană se vor înţelege să interpreteze anumite prevederi ale acordului, Rusia îşi rezervă dreptul să procedeze la fel.


Etichete Rusiaacord nuclearIranMaria Zaharova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live