Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Decembrie 2021
Vizualizari: 175
Comentează add

În Parlamentul European, Von der Leyen a spus că Uniunea Europeană vrea relaţii bune cu Rusia, dar că acest lucru depinde în primul rând de comportamentul Moscovei.

Rusia încearcă să intimideze R. Moldova, consideră Ursula Von der Leyen

sergiu-stet

  Ursula von der Leyen             Foto: Arhivă.

Presiunea Rusiei în privinţa livrărilor de gaz către Republica Moldova reprezintă o "încercare făţişă" a Moscovei de a intimida guvernul reformist de la Chişinău, a declarat miercuri, 15 decembrie, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.
 
Agerpres scrie că într-un discurs în Parlamentul European, Von der Leyen a spus că Uniunea Europeană vrea relaţii bune cu Rusia, dar că acest lucru depinde în primul rând de comportamentul Moscovei, făcând mai întâi referire la desfăşurarea de trupe de la graniţa cu Ucraina.
 
"Vedem de asemenea o încercare făţişă de a intimida guvernul reformist al Republicii Moldova prin presiunea privind livrările de gaz într-un moment în care preţurile la energie sunt ridicate", a declarat ea.
 
"Trebuie să ne protejăm societăţile şi democraţiile de acest tip de joc de putere geopolitic cinic", a mai afirmat Von der Leyen. 

Etichete RusiaRepublica MoldovaVon der Leyen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live