Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

19 Aprilie 2022
Vizualizari: 482
Comentează add

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului operațional sud, Vladislav Nazarov, peste 2000 de proiectile, rachete, mine și muniții neexplodate sunt în zona Mikolaievului.

Rusia atacă susţinut cu artilerie şi rachete regiunile Mikolaiev şi Herson

mario-balint

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului operațional sud al Ucrainei, Vladislav Nazarov. Foto: Mario Balint.

Pe teren, armata rusă a atacat poziţiile ucrainene de pe întreaga linie de 480 de kilometri a frontului din regiunea Donbas-ului - transmite BBC. 1000 de ţinte au fost atacate numai azi-noapte. Rachete de mare precizie au lovit mai multe puncte de forţă ale armatei ucrainene, precum şi concentrări de trupe în zona oraşului strategic Soloviansk. În Doneţk, Rubijne, Popasna, Kramatorsk se dau neîncetat lupte şi în mai multe oraşe din Lugansk. Este infern - a spus guvernatorul ucrainean, citat de France-Presse.

Civilii ucraineni sunt somaţi intens să plece cât mai repede. În Lugansk, oraşul Kremina a fost cucerit de ruşi şi mii de oameni au fost luaţi ostatici.

La Mariupol, trupele ruse au deschis trei coridoare umanitare pentru ultimii apărători ucraineni blocaţi pe teritoriul combinatului siderurgic Azovstal.

Li se va garanta viaţa dacă se predau. Tot în sudul Ucrainei, Rusia atacă susţinut cu artilerie şi rachete regiunile Mikolaiev şi Herson. Transmite de aici trimisul nostru special Mario Balint.


Reporter: Două dintre rachetele trase la Mikolaiev au căzut în Grădina Zoologică din localitate fără să explodeze. Una dintre rachete s-a înfipt în țarcul zimbrului, iar cea de-a doua a căzut lângă o alee. Niciun animal nu a fost rănit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului operațional sud, Vladislav Nazarov, peste 2000 de proiectile, rachete, mine și muniții neexplodate au rămas pe teritoriul regiunii Mikolaiev, după mai bine de 48 de ore de lupte neîntrerupte.


Vladislav Nazarov: Este cea de-a 55-a zi de luptă a curajosului popor ucrainean împotriva invaziei trupelor ruse în sudul Ucrainei. Astăzi au fost explozii și bombardamente de artilerie în toată regiunea Herson. Inamicul continuă să avanseze la granița administrativă cu zona Mikolaiev și, de asemenea, întreprinde acțiuni de pregătire a atacurilor provocatoare asupra populației civile în scopul discreditării armatei ucrainene și creării unei baze propagandistice peantru referendumul ilegal. În zona Mikolaiev au loc atacuri cu sisteme de rachete Grad. Noaptea trecută, inamicul a folosit și obuze puternic explozive, încercând să amplifice distrugerile și să provoace o criză umanitară. Răspunsul unităților noastre a fost corect. Două astfel de sisteme de rachete au fost distruse.


Reporter: Gruparea navală a Rusiei din Marea Neagră continuă să supravegheze litoralul de la 150 de km de țărm, menținând amenințarea loviturilor cu rachete și posibilitatea unei operațiuni de debarcare.

Și tentativele rusești de recunoaștere aeriană continuă. Astăzi forțele de apărare ucrainene au distrus o altă dronă Orlan-10, deasupra regiunii Odesa.


Etichete mariupolazovstalucrainarusiarazboidonbasluganskrachetemikolaievVladislav Nazarov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live