Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

28 August 2018
Vizualizari: 674
Comentează add

R. Giuliani spune că "progresele înregistrate de România după 1989 în ceea ce priveşte statul de drept au fost subminate grav" de ceea ce el a numit "excesele DNA".

Rudolph Giuliani, scrisoare către Klaus Iohannis și oficialii români

nicoleta-stoian

Fostul procuror federal american Rudolph Giuliani. Foto> Agerpres.

Protocoalele secrete încheiate de mai multe instituţii publice cu SRI au atras atenţia şi fostului procuror federal american Rudolph Giuliani.

Acesta a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi premierului României, în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de urmările acestor documente, care, spune el, au subminat statul de drept.

Avocatul preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, spune că progresele înregistrate de România după 1989 în ceea ce priveşte statul de drept au fost subminate grav de ceea ce el a numit excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

El a îndemnat Guvernul de la Bucureşti să înfiinţeze o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali, care să examineze protocoalele secrete, şi a mai spus că se impune corectarea abuzurilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD Liviu Dragnea, a reacţionat la scrisoare, afirmând că problemele semnalate în aceasta sunt reale şi că încrederea în justiţie este serios zdruncinată în faţa partenerilor externi şi a investitorilor străini.

El a mai spus că şeful statului, Klaus Iohannis, nu mai poate pretinde ca nu e nimic grav şi i-a cerut să ia poziţie.

În schimb, preşedintele liberal, Ludovic Orban, a declarat că Rudolph Giuliani nu mai deţine nicio funcţie oficială în instituţiile statului american şi, prin urmare, scrisoarea trasmisă de acesta autoritaţilor române reprezintă un punct de vedere personal.


Etichete Protocoalele secreteinstituţii publiceSRIfostul procuror federal american Rudolph Giulianipsdliviu dragneaklaus iohannispnlludovic orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live