Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Februarie 2015
Vizualizari: 1179
Comentează add

Fostul șef al Federației Române de Box Rudel Obreja a fost reținut luni seară de procurorii DNA în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute.

Rudel Obreja, reținut de DNA

radiojurnal

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja. Foto: captură video.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja a fost reţinut în această seară de procurorii DNA, fiind acuzat de corupţie în legătură cu modul în care a fost organizată şi finanţată Gala Bute, care a avut loc în anul 2011.

Potrivit reporterului Mădălina Verman, procurorii susţin că evenimentul sportiv ar fi fost finanţat fraudulos din bugetul Ministerului Dezvoltării, condus la vremea respectivă de Elena Udrea şi din fonduri europene.

De altfel, procurorii au cerut Camerei Deputaţilor să încuviinţeze începerea urmăririi penale faţă de deputatul Elena Udrea pentru abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În acelaşi dosar s-a cerut încuviinţarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei care a cerut unor companii de stat din subordinea să suplimenteze sumele pe care le avansaseră iniţial pentru sponsorizarea Galei Bute.


Etichete Rudel ObrejaFederatia Romana de BoxDNAprocuroricoruptieGala ButeElena UdreaCamera Deputatilorministerul dezvoltariiUESenatIon Aritonsponsorizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live