Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Iunie 2022
Vizualizari: 121
Comentează add

Susținerea pentru acordarea statutului de țări candidate la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este confirmată și de Parlamentul European.

Susținerea pentru acordarea statutului de țări candidate la UE

florin-lepadatu

    Parlamentul European în plen. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Susținerea pentru acordarea statutului de țări candidate la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este confirmată și de Parlamentul European.

Acest for va adopta o rezoluție în acest sens.

Reporter: Cătălin Purcaru - ”În cadrul dezbaterilor de ieri, eurodeputații au subliniat că Republica Moldova se află pe un drum clar de reformare, de modernizare și de combatere a corupției. În privința Georgiei, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan susține că statul are perspectivă europeană, însă trebuie să accelereze reformele.

Siegfried Mureșan: ”Vedem că cetățenii Georgiei își doresc integrare europeană, vom face acest lucru. Regulile sunt, însă, aceleași pentru toți. Voința autorităților de la Chișinău și a autorităților de la Chișinău de integrare în Uniunea Europeană este mai mare decât voința autorităților din Georgia în momentul de față.”

Parlamentul European va adopta și o rezoluție privind mecanismul de redresare și reziliență, potrivit căreia finanțarea să fie condiționată de respectarea statului de drept și de asigurarea unui randament maxim al investițiilor Uniunii Europene. Totodată, eurodeputații vor prelungi legislația privind certificatul verde Covid cu un an de zile, astfel încât dacă, în viitor, situația o va impune, să poată fi folosit. Decizia de introducere a documentului va fi luată strict de fiecare stat sau regiune, în funcție de evoluția epidemiologică.”


Etichete Parlament European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live