Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

26 Martie 2020
Vizualizari: 181
Comentează add

Liderii UE discută prin videoconferinţă măsurile pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Liderii UE discută prin videoconferinţă măsurile de combatere a pandemiei

carmen-gavrila

Liderii din Uniunea Europeană trec astăzi în revistă măsurile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, care a făcut pe continent două treimi din victimele înregistrate până acum în întreaga lume.

Şefii de stat și de guvern discută prin videoconferință și despre aplicarea lecțiilor desprinse din această criză, pentru a îmbunătăți pe viitor capacitatea de răspuns. 

În paralel, Parlamentul European dezbate în sesiune extraordinară la Bruxelles primele trei propuneri legislative ale Comisiei cu măsuri de urgență în fața pandemiei.

Majoritatea deputaților participă la ședință de la distanță.

Primul punct pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare este inițiativa de investiții pentru un noul coronavirus, care va pune la dispoziția statelor membre fonduri de coeziune în valoare de 37 de miliarde de euro pentru a face față consecințelor crizei.

De asemenea, în dezbatere și apoi la vot va fi și propunerea legislativă de extindere a domeniului de aplicare a fondului de solidaritate al Uniunii Europene, pentru a acoperi urgențele în materie de sănătate publică.

A treia măsură de pe agendă este propunerea Comisiei de încetare a așa-numitelor "zboruri fantomă", cauzate de epidemia COVID-19.

Eurodeputații consideră că este esențial ca Parlamentul European să adopte rapid aceste trei propuneri, pentru a oferi sprijin concret cetățenilor Uniunii și statelor membre în această situație fără precedent.


Etichete (ii)pandemieliderii uevideoconferinta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live