Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

16 Martie 2020
Vizualizari: 334
Comentează add

RRA: Probleme la zi - Ministrul transporturilor, Lucian Bode

radio-romania-actualitati

   Foto: Arhivă.

 2) RRA: "Probleme la zi" - Intervenţie a ministrului transporturilor, Lucian Bode
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 martie, ora 12:51)
Realizator: Ni se alătură acum prin teefon ministrul transporturilor, domnul Lucian Bode. Bună ziua!
Lucian Bode: Bună ziua! Îmi cer scuze că nu am reuşit să intervin mai repede, dar suntem într-o celulă de criză aici la minister.
Realizator: Vă mulţumesc că aţi răspuns! Ce a stabilit celula de criză?
Lucian Bode: Vreau să spun încă de la început, salutând invitaţii şi ascultătorii dumneavoastră, pentru noi, sectorul transporturi şi comunicaţii, alături de sectorul bancar şi cel energetic, reprezintă linii vitale, care trebuie susţinute în mod imperativ. Dar pentru asta, în ultimele zile, principale noastră preocupare a fost şi este, pentru că nu am finalizat această acţiune, să aducem în ţară toţi transportatorii, pentru că am avut sute de camioane blocate la graniţa cu Slovenia, cu Ungaria, cu Serbia şi în baza demersurilor pe care le-am avut, pe care le-am făcut prin MAE, am reuşit să deblocăm această situaţie şi transportatorii se întorc acasă, în mare majoritate. Sunt doar câteva cazuri care mai sunt blocaţi la graniţă. Şi aici un rol important l-a avut MAE şi comisarul pentru transporturi, Adina Vălean. De asemenea, suntem în discuţii cu toate statele membre pentru a constitui acel culoar unic european. Cel mai probabil, decizia se va lua pe data de 18 martie. Miercuri, la ora 10:00, vom avea o conferinţă toţi miniştrii transporturilor, împreună cu doamna comisar Adina Vălean, pentru a clarifica toate aspectele care ţin de acest culoar european, pentru că nu putem să oprim transportul de marfă dacă vrem să funcţionăm ca economie.
Realizator: Vă invit de pe acum, dacă se finalizează această videoconferinţă, vă invit de pe acum miercuri după ora 12:00 la această emisiune, prin telefon, pentru a detalia măsurile. Vă rog să vă continuaţi ideea!
Lucian Bode: Vă mulţumesc! În al treilea rând, noi suntem în discuţii cu structurile asociative. Am avut şi ieri patru ore de discuţii în videoconferinţă cu tot ce înseamnă transportator, structuri asociative, unde am identificat împreună cu ei măsurile pe care urmează să le luăm în guvern prin ordonanţă de urgenţă sau hotărâri de guvern, astfel încât să sprijinim această activitate, să sprijinim sectorul de transport. Sunt măsuri cu caracter fiscal, cu măsuri care vizează pe de o parte angajaţii şi pe de altă parte angajatorul, că vorbim de credite fiscale, deci amânarea la plată a unor obligaţii, că vorbim de şomaj tehnic, plata şomajului tehnic de la bugetul de stat, că vorbim de capital de lucru cu dobândă zero. Toate aceste măsuri vor fi cuprinse în proiecte de act normativ, probabil miercuri în şedinţa de guvern. Deci acestea sunt măsurile pe care noi intenţionăm să le luăm. Acum este foarte important ca toate structurile din Ministerul Transporturilor, un minister cu implicaţii directe în ceea ce priveşte decizia de a decreta starea de urgenţă, să funcţioneze la capacitate. Suntem aici mobilizaţi.
Realizator: Se va putea desfăşura aprovizionarea oraşelor, tuturor localităţilor în condiţii satisfăcătoare, dacă sunt aceste restricţii?
Lucian Bode: Aceasta este şi ţinta noastră, să asigurăm funcţionarea transportului de marfă în România.
 
Transcriere asigurată de agenția de presă RADOR.
(P.H.)

Etichete ministrul transporturilorLucian Bodecoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live