Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

6 Decembrie 2019
Vizualizari: 4194
Comentează add

Romatsa, "Victimă Colaterală în litigiul dintre Statul Român și Frații Micula".

ROMATSA, "fără bani din 15 decembrie"

alex-lancuzov

 Foto: Arhivă.

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa- riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian din 15 decembrie, precizează pentru RRA, surse apropiate situației.

S-a ajuns în această situație după ce, conturile companiei ( Romatsa) sunt blocate ca urmare a datoriei de 400 de milioane de euro a Statului Român către Frații Micula.

Practic, Compania responsabilă de dirijarea aviaonelor NU mai primește – de mai multe luni - contravaloarea serviciilor de trafic Aerian de la EuroControl ( Organizația Europeană pentru Siguranța Navigării Aeriene)  iar fondurile mai ajung pentru aprox. o săptămână.

Ministerul Transporturilor și ANAF urmează să propună oamenilor de afaceri plata eșalonată a datoriei dar până în acest moment NU s-a reușit deblocarea conturilor. Totuși, situația Companiei ar putea fi discutată astăzi, în sedința de Guvern.

Controlorii de la ROMATSA dirijează, zilnic, aprox. 3000 de avioane care tranzitează spațiul aerian național.

CONTEXT :

Concret, Frații Ioan și Viorel Micula au câștigat în 2013 un proces împotriva statului Român, într-un litigiu privind facilitățile fiscale după care un executor judecătoresc din Belgia a pus poprire pe conturile Companiei Romatsa pentru o sumă inițială de 85 de milioane de euro dar care, între timp, prin dobânzi și penalizări, a ajuns la 395 de milioane de EURO.  Practic, Romatsa,  Instituția care asigură controlul traficului aerian a devenit o victimă colaterală prin blocarea conturilor pentru o datorie a Statului Român.

Luna trecută, premierul Ludovic Orban anunța că există riscul sistării activității ROMATSA  din cauza conturilor blocate.

Editor web: R.S.


Etichete exclusiv onlineromatsabanilitigiufratii micularomania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live