Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Septembrie 2022
Vizualizari: 155
Comentează add

Românii stabiliți pe continentul nord-american pot sprijini demersul României privind aderarea la programul Visa Waiver.

"Românii stabiliți în SUA pot sprijini includerea României în Visa Waiver"

radiojurnal

 Andrei Muraru. Foto: facebook.com

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a afirmat că românii stabiliți pe continentul nord-american au sprijinit integrarea României NATO, prin trimiterea de scrisori către Congres, și a subliniat că acest lucru ar putea să funcționeze și în cazul programului Visa Waiver.


Andrei Muraru: Credem că Visa Waiver e un moment în care s-ar putea aduna. Cred că știm cu toții că momentul care i-a făcut pe români să se adune în jurul unui obiectiv a fost la sfârșitul anilor 90 începutul anilor 2000, românii-americani, pentru integrarea în NATO - şi atunci vă dau un singur exemplu: au trimis peste 160.000 de scrisori Congresului american prin care le-au spus congressmenilor de ce este important ca România să fie parte în NATO, şi cred că încă putem face acest lucru.


Realizator: Ambasadorul Andrei Muraru a mai spus, după întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu românii de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, că și reprezentanții bisericilor românești doresc să sprijine demersul privind aderarea țării noastre la programul de vize, la fel profesorii, cercetătorii și antreprenorii români.


Etichete ambasadorsuaromaniavisa waiverandrei murarunato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live