Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Mai 2019
Vizualizari: 238
Comentează add

Peste 46% dintre alegători şi-au exprimat opţiunea la europarlamentare, iar la referendum au votat aproape 39%.

Românii s-au prezentat la urne în număr record Românii s-au prezentat la urne în număr record - Conține video

radiojurnal

Românii din Spania stau la coadă la vot. Foto: Anna Maria Damian.

Românii s-au prezentat astăzi la urne în număr record.

Peste 46% dintre alegători şi-au exprimat opţiunea la europarlamentare, iar la referendum au votat aproape 39%.

Interesul pentru procesul electoral este în continuare foarte ridicat şi în străinătate, până la această oră votând aproape 300.000 de oameni şi alte mii fiind în continuare la coadă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 mai, ora 20:00) - Corespondenţă din Roma - Reporter: Elena Postelnicu
Realizator: În Italia a fost organizate pentru scrutinele de astăzi 76 de secții de votare, cu trei mai multe decât la alegerile pentru Parlamentul României, din 2016. Chiar și așa, oamenii petrec și opt ore la coadă pentru a putea vota. Ce se întâmplă acum la Roma, în capitala Italiei, ne spune în direct corespondenta noastră, Elena Postelnicu. Bună seara, Elena!

Reporter: Bună seara! Mă aflu în continuare la cele două secţii de votare deschise la Consulatul României la Roma, unde chiar dacă afară plouă foarte mult, cozile formate sunt de peste o mie de persoane pe secție. Situația este asemănătoare la celelalte trei secţii din capitala italiană. La Accademia di Romania a fost nevoie de intervenţia medicilor de la salvare de două ori, în vreme ce aici, la consulat, în urmă cu jumătate de oră, o româncă, înainte să voteze, a leșinat. Lumea este foarte nemulţumită, deoarece aşteaptă de opt, nouă ore la coadă. Cei care votează acum i-au mărturisit că sunt aici de la ora 10:00.

Membrii comisiilor de votare lucrează la maxim, fără oprire. Sunt câte șase ștampile pe secție, însă afluxul de persoane este atât de mare, încât nu reușesc să reducă timpul de așteptare al alegătorilor. Am observat că în acest an, din comisiile de organizare fac parte foarte mulţi români din comunitatea de aici. Probleme sunt și la Milano, unde, la cele două secții de la Consulat, timpul de așteptare este de patru ore, la fel şi la Torino. Cele 76 de secții de votare din Italia se vor închide la ora locală 21:00, însă cu siguranță, până la acea oră, nu toți românii care stau la coadă aici, la Roma, vor reuşi să voteze.


Etichete alegerieuroparlamentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live