Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 18 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

28 Iulie 2020
Vizualizari: 421
Comentează add

48% dintre români sunt mulţumiţi de măsurile luate de guvern pentru protejarea populaţiei, în timp ce unu din cinci sunt foarte nemulţumiţi.

Românii rămân îngrijoraţi de situaţia generată de pandemia de COVID-19

mihaela-dumitrescu

 Foto: Arhivă.

Românii rămân îngrijoraţi de situaţia generată de pandemia de COVID-19 şi de consecinţele acesteia atât la nivel general asupra ţării, dar şi la nivel personal, relevă un sondaj IRES, dat publicităţii.
 
Trei sferturi dintre români spun că sunt foarte şi destul de îngrijoraţi, iar şapte din zece se tem de posibilitatea de a se infecta ei personal cu coronavirus. Potrivit analizei, doar 16% dintre respondenţi cunosc personal pe cineva care a fost bolnav de COVID-19.
 
De asemenea, un român din 20 declară că s-a testat din proprie iniţiativă pentru SARS-CoV-2. 6% spun că s-au testat la solicitarea autorităţilor, iar 7% la cererea angajatorului.
 
Aproape un sfert dintre participanţii la sondaj afirmă că şi-au anulat vacanţa din această vară din cauza pandemiei sau au amânat-o pentru perioada când situaţia epidemiologică se va îmbunătăţi. Datele IRES mai arată că 48% dintre români sunt mulţumiţi de măsurile luate de guvern pentru protejarea populaţiei, în timp ce unu din cinci sunt foarte nemulţumiţi.
 
Când vine vorba de acţiunile pe linie economică, executivul este apreciat de 28% dintre participanţii la studiu, dar şase din zece respondenţi spun că nu sunt mulţumiţi.
 
Sondajul IRES a fost realizat în perioada 24-25 iulie, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, şi are o eroare maximă de plus/minus 3,3%.

Etichete IRESsondajromânicoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live