Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Pușa Roth

12 Mai 2011
Vizualizari: 2128
Comentează add

Românii în lume, 7 mai 2011. Invitat a fost tenorul român Vasile Moldoveanu.

Românii în lume Românii în lume - Conține audio

pusa-roth

Tenorul român Vasile Moldoveanu stabilit actualmente la Monte Carlo, a plecat din România în anul 1972, iar debutul său internațional s-a produs la Met în 1979 cu Pinkerton în Madame Butterfly. La Metropolitan Opera a cântat 105 spectacole (dintre soliştii români doar Stella Roman a cântat mai mult decât el la Met) , fiind aclamat în Don Carlo (1980), Il Tabarro (1981), şi Simon Boccanegra (1984).

Pe lângă aceste roluri a cântat Enrico din I Vespri Siciliani, Turiddu în Cavalleria rusticana şi Des Grieux în Manon Lescaut de Giacomo Puccini. În anul 1979 a apărut pentru prima oară la Covent Garden din Londra, unde a cântat Don Carlo.

Vasile Moldoveanu a cântat în Africa de Sud, la marea operă din Pretoria, în Olanda, la Amsterdam şi la celebra Halle, în Suedia şi Norvegia, în Germania, la Stuttgart, Düsseldorf, Bonn, Berlin, Hamburg, la München, la Viena, la Paris, la sala Favard, la Salle Pleyel, la Opera de la Bastille, la Opera Garnier, la Bordeaux, Lyon, Marsilia, Nisa, în Elveţia, la Berna, Zürich, la Londra la Covent Garden, la Lisabona şi la nenumărate mari festivaluri de operă, dar şi la spectacolul din Central Park din New York, în faţa unei audienţe de peste 10.000 de persoane. A fost invitat la Gale, în prezenţa mai-marilor lumii.

A cântat fireşte la Opera din Monte Carlo, în spectacole patronate de Prinţul din Monaco, de Grace de Monaco, apoi de Prinţul Albert de Monaco. Vasile Moldoveanu a fost condamnat la moarte după plecarea din România, revenind în țară după 40 de ani de absență.

 


Etichete Vasile MoldoveanuRomânii în lume

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live