Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Pușa Roth

12 Mai 2011
Vizualizari: 2164
Comentează add

Românii în lume, 30 aprilie 2011. Invitaţi: Constantin Popa, Viorel Maier şi Antoniu Petrescu.

Românii în lume Românii în lume - Conține audio

pusa-roth

Considerat de critica de specialitate drept pictor-filosof al unei generaţii de sacrificiu neconvenţionale, Constantin Popa stabilit la Madrid, Spania afirmă că: "Istoria îmi dă posibilitatea să observ realitatea şi care sunt stâlpii pe care se bazează aceasta, arta plastică mă ajută să exprim vizual ceea ce gândesc.

Utilizez arta ca pe o încercare de denunţare a falsităţii politice, sociale sau religioase, şi cautare a purităţii umane, intoarcerea la inocenţă. Sună probabil a utopie, însă dacă vrem să avem o societate pură trebuie ca fiecare să caute inocenţa din dreptul său”.

Economist, jurnalist (a colaborat o perioadă la Radio România Tineret, actualmente Radio 3 Net Florian Pitiș) Viorel Maier trăiește actualmente în Israel. Membru fondator și vicepreședinte al UNIFERO, Uniunea Internațională a Femeilor Române, vorbește cu entuziasm despre proiectele sale cât și despre cei 9 nepoți de care este inconjurat.

Preotul catolic Antoniu Petrescu, cunoscut pe plan internaţional cu numele de artist Don Elvis, este originar din Bucureşti. Plecat la studii în Italia în 1993, este laureat în teologie, a obţinut un masterat la Universitatea Teresianum din Roma în 1999. Este preot din 2004 în regiunea Abruzzo. Pe plan artistic a înregistrat mai multe albume printre care se remarcă: "Fede, Speranza, Amore”, „Divino Amore”, „Christmas songs” şi „Don Elvis”. Un eveniment important privind evoluţia sa artistică a fost premierea cu locul întâi a documentarului intitulat „Don Elvis” (avându-i ca regizori pe Paolo Cammarano şi Federico Minetti) la festivalul Internaţional "Roma Fiction Fest 2010”.

 


Etichete Românii în lumeConstantin PopaViorel MaierAntoniu Petrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live