Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

6 Decembrie 2016
Vizualizari: 1236
Comentează add

România este a doua dintre ţările UE afectate de vânzarea de produse contrafăcute. Medicamentele contrafăcute sunt, de obicei, cumpărate pe internet.

Românii cumpără medicamente falsificate de peste 400 de milioane de euro

ciprian-sasu

Foto: radioconstanta.ro.

România este a doua dintre ţările Uniunii Europene afectate de vânzarea de produse contrafăcute. Se estimează că anual se pierd peste trei miliarde şi jumătate de lei, în mod direct, ca urmare a falsificării produselor, dar şi câteva zeci de mii de locuri de muncă.

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală a lansat o campanie de informare pe această temă în toate ţările comunitare. Piaţa în care falsurile generează cele mai multe vânzări este cea a medicamentelor.

În România se vând anual pastile contrafăcute în valoare de peste 400 de milioane de euro. Cele mai multe ori sunt comandate pe internet.

Comerţul cu bunuri falsificate în România este de patru ori peste media din Uniunea Europeană la acest capitol. Îmbrăcămintea şi încălţămintea sunt alte produse care se falsifică în masă. Şi acest sector are pierderi de aproape 1,5 milioane de euro anual.

Falsurile afectează şi alte pieţe, precum cea a cosmeticelor, a băuturilor spirtoase, echipamente sportive, jucării sau bijuterii. România este o ţară de graniţă a Uniunii Europene şi, deci, o poartă de intrare a produselor contrafăcute.

Lunar sunt descoperite containere pline cu mărfuri falsificate, însă, în prezent, sunt greu de depistat toate produsele contrafăcute.

Campania de informare lansată săptămâna aceasta de Uniunea Europeană îşi propune tocmai să tragă un semnal de alarmă cu privire la efectul economic negativ al produselor contrafăcute şi piratate din mai multe sectoare de activitate.


Etichete contrafacerefalsificarecontrabandăpastilemedicamenteeuropeneonlinecomerţevaziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live