Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

22 Februarie 2014
Vizualizari: 1303
Comentează add

Cei mai mulţi migranţi din Europa de Est în ultimii 10 ani au fost românii, care împreună cu bulgarii, moldovenii şi ucrainieni au venit în Spania din motive economice.

Românii, "cei mai mulţi migranţi" din Europa de Est către Spania

annamaria-damian

Foto: Arhivă Reuters.

Românii, bulgarii, moldovenii şi ucrainienii sunt cei mai numeroşi migranţi din Europa de Est, către Spania, o ţară al cărei număr de străini a crescut, în ultimul deceniu, de la un milion la peste 5,5 milioane de persoane - se arată în studiul publicat într-un număr special al Revistei de Studii Europene a Universităţii din Valladolid, Spania.

Cercetarea, coordonată de profesor doctor Silvia Marcu, a fost prezentată într-un colocviu organizat la Madrid la Institutul de Cercetări Sociologice.  

"Europenii de Est pe piaţa muncii, întoarcerea şi rămânerea pe fondul crizei economice" sau "Generaţia a doua a europenilor de Est în Spania" sunt câteva din lucrările publicate în numărul special al Revistei de Studii Europene al Universităţii Valladolid, coordonat de Silvia Marcu, cercetăror la Institutul de Studii Economice, Geografice şi Demografice din Madrid. 

"Am ales frontiera ca instrument spaţial geografic şi real, în acelaşi timp strategic, pentru a realiza această lucrare, şi care este percepţia cetăţeanului despre trecerea lui pe frontieră", a explicat Silvia Marcu.

Studiile publicate arată că cei mai mulţi migranţi din Europa de Est în ultimii 10 ani au fost românii, care împreună cu bulgarii, moldovenii şi ucrainieni au venit în Spania din motive economice.

Pentru români şi bulgari frontiera a avut, începând cu anul 2007, un rol integrator, iar pentru moldoveni şi ucrainieni aceasta continuă să fie un obstacol, mai reiese din cercetarea realizată în Spania.


Etichete migranţiromânibulgarimoldoveniucrainieniSpaniaeconomieEuropa de Est

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live