Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

9 Martie 2015
Vizualizari: 1086
Comentează add

Ministrul de Externe german Frank-Walter Steinmeier a declarat la Bucureşti că românii care lucrează în Germania merită respect.

Românii, apreciați de ministrul german de externe

carmen-gavrila

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier și omologul său român, Bogdan Aurescu. Foto: Arhivă/ facebook.com/FrankWalterSteinmeier

Ministrul de Externe german Frank-Walter Steinmeier a declarat la Bucureşti că românii care lucrează în Germania merită respect şi că un studiu recent demonstrează că cei peste 350 de mii de români care lucrează în Germania sunt printre angajaţii străini cel mai bine integraţi pe piaţa muncii germane şi că prejudecăţile împotriva lor sunt nefondate.

Frank-Walter Steinmeier a mai spus că aderarea României la spaţiul Schengen nu are nici o legătură cu situaţia de securitate din regiune creată de conflictul din Ucraina.

Ministrul german a precizat că ultimul raport MCV arată evidente progrese în special în ce priveşte independenţa justiţiei iar Germania susţine continuarea dezbaterilor privind includerea României în spaţiul Schengen.

Ministrul german de externe a adăugat că următorii paşi în acest dosar urmează să fie decişi de miniştrii europeni de interne.

Şeful diplomaţiei germane a spus că investitorii germani apreciază progresele făcute de România chiar dacă există unele deficite legate de transparenţă, iar Germania încurajează Guvernul român să-şi asume în continuare reformele necesare.


Etichete GermaniaMAEFrank-Walter SteinmeierBogdan AurescuromâniBucurestirespectangajatiUcrainaSchengenMCV

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live