Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Octombrie 2021
Vizualizari: 483
Comentează add

Miniştrii europeni de finanţe au aprobat la reuniunea lor de astăzi recomandarea Comisiei privind PNRR al României, alături de cel al Estoniei şi al Finlandei.

România va putea accesa fondurile din PNRR

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

Miniştrii europeni de finanţe au aprobat la reuniunea lor de astăzi recomandarea Comisiei privind PNRR al României, alături de cel al Estoniei şi al Finlandei.

Este ultima etapă înainte ca România să poată accesa fondurile alocate pentru PNRR, iar primii bani vor fi disponibili până la finalul anului.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, spune că situaţia politică actuală de la Bucureşti nu influenţează în acest moment procedura:

Valdis Dombrovskis: Urmează aprobarea formală prin procedură scrisă, care va fi gata în câteva zile. Asta permite României să ceară prefinanţarea de 13%. Acum, nu mă pot referi la statutul guvernului interimar, dar din punctul de vedere al Comisiei Europene, dacă cererea de prefinanţare vine din România, în mod normal, Comisia poate să susţină această cerere, deoarece condiţia pentru acordarea prefinanţării este aprobarea PNRR, iar această condiţie a fost îndeplinită. E clar că planurile de redresare trebuie să coexiste cu diverse evoluţii politice în statele membre. Asta e parte a realităţii unei Uniuni de 27 de democraţii.


Etichete PNRRfonduriminiştrii europeni de finanţe(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live