Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Februarie 2019
Vizualizari: 826
Comentează add

Detaşamentul românesc, format din 4 elicoptere şi aproximativ 120 de militari, va asigura strict misiuni de evacuare medicală, transport de trupe şi echipamente.

România va participa la misiunea ONU din Republica Mali

radiojurnal

 Elicopterul H215M. Foto: Arhivă.

România va participa din luna octombrie la misiunea ONU de stabilizare a situaţiei din Republica Mali, cu un detaşament al forţelor aeriene.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a afirmat că detaşamentul este format din 7 elicoptere din care 4 vor participa efectiv la misiune, celelalte 3 fiind rezervă cu aceeaşi configuraţie. Detaşamentul va fi format din aproximativ 120 de militari care vor asigura strict misiuni de evacuare medicală, transport de trupe şi echipamente şi vor asigura sprijinul logistic necesar cu cele 4 elicoptere.

"Sunt şapte elicoptere care au intrat în upgradare acum aproximativ doi ani de zile. Ieri am avut o discuţie cu cei de la Braşov, sunt gata trei dintre ele, al patrulea urmează la sfârşitul lunii martie să ni-l pună la dispoziţie. Elicopterele, exceptând fuzelajul şi motoarele care sunt upgradate şi reabilitate, tot avionul este nou, este un elicopter aproape total nou. O să ne respectăm termenul de octombrie, cu toate că partenerii noştri aliaţi ne-au cerut dacă putem să mergem puţin mai repede, pentru că piloţii vor trebui să facă antrenament şi pregătire pe un elicopter aproape în totalitate nou, cu avionică nouă, cu tehnică extrem de avansată, deci un elicopter extraordinar de bine echipat din punctul ăsta de vedere, repet, fără armament", a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

În exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, ministrul apărării naţionale Gabriel Leş a precizat că până în octombrie vor fi modernizate şapte elicoptere din care 4 vor participa la misiunea ONU din Republica Mali. Celelalte 3 elicoptere vor constitui rezerva detaşamentului.

Participarea militarilor români a fost aprobată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în luna decembrie a anului trecut.


Etichete Republica MaliNaţiunile UnitemisiunemilitariCSATGabriel Leş,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live