Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 4-a: Gaz Metan Medias – Dinamo Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 August 2020
Vizualizari: 284
Comentează add

Vagoanele de tramvai vor avea lungimea de 25 de metri şi un preț de 1,7 milioane euro per bucată.

România va cumpăra 17 tramvaie din Odesa, Ucraina

sergiu-stet

  Scările Potemkin din Odesa, Ucraina, scări de 142 de metri construite în perioada1837–1841.               Foto: Sergiu Şteţ.

Compania "Tatra-Yug" din Odesa a câştigat licitaţia pentru livrarea  de tramvaie în oraşul Craiova din România, informează 112 UA, citând publicaţia "Československý Dopravák".
 
Se anunţă că vagoanele de tramvai vor avea lungimea de 25 de metri şi un preț de 1,7 milioane euro per bucată. 
 
Conform informaţiilor publicaţiei, cereri de participare la licitaţie au mai fost depuse de companiile turce "Durmazlar" şi "Bozankay" şi de compania poloneză "Pesa". Se precizează, totodată, că la stabilirea câştigătorului criteriul preţului a contat în proporţie 80%.
 
Publicaţia citată presupune că, în cazul câştigării licitaţiei de către producătorul ucrainean, la Craiova vor fi livrate vagoane de tramvai cu podea joasă ale noului model K1-T306.
 
În prezent, în depoul de la Craiova există peste 30 de tramvaie, însă doar jumătate dintre acestea sunt funcţionale. Astfel, tramvaiele de la Odesa vor reprezenta cam jumătate din numărul total de tramvaie care vor circula pe străzile Craiovei.
 
Anterior, compania "Tatra-Yug" a mai câștigat licitații pentru livrarea de tramvaie în Egipt şi la Kiev. La Odesa, producţia acestei companii nu se bucură de cerere. "OdesGorElectroTrans" preferă să asambleze vagoane de tramvai în mod independent, din piese comandate, ceea ce, potrivit conducerii companiei, este mai ieftin.

Etichete "Tatra-Yug"OdesatramvaieCraiovalicitație

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live