Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

14 Noiembrie 2012
Vizualizari: 2189
Comentează add

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional, Erik de Vrijer, a menţionat că actuala vizită a fondului are un caracter tehnic, iar evaluarea va fi făcută anul viitor.

România "va continua reformele structurale"

ciprian-sasu

Preşedintele Traian Băsescu (stânga) şi delegaţia FMI. Foto: Reuters.

Preşedintele Traian Băsescu i-a asigurat, astăzi, pe reprezetanţii instituţiilor financiare internaţionale că, după alegerile parlamentare din 9 decembrie, autorităţile de la Bucureşti vor acţiona pentru ca programul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional să fie unul de succes.

Şeful statului a vorbit despre necesitatea continuării reformelor structurale.

"Ştiu că aveţi unele nemulţumiri. Şi eu sunt în aceeaşi situaţie ca dumnevoastră. Nu sunt implicat în campania electorală şi pot avea o viziune mai clară asupra programului, faţă de alţii din ţară. Toţi am căzut de acord ca, imediat după alegeri, să continuăm reformele structurale.

"Sunt şi aspecte pozitive. Situaţia macroeconomică este stabilă, iar eu intenţionez să discut cu dumneavostră şi despre pieţele financiare", a declarat preşedintele Băsescu.

Economia trebuie "să aducă creştere"

La rândul său, şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a precizat că România trebuie să se gândească cum să-şi transforme economia în una de succes şi cum să ajungă la creştere economică.

El a menţionat că actuala vizită a fondului are un caracter tehnic, iar evaluarea va fi făcută anul viitor.

"Este o bună ocazie să facem un schimb de păreri asupra situaţiei în care ne aflăm şi să vedem cum putem merge mai departe. Acum, principala provocare este trecerea de la austeritate şi stabilizare macroeconomică la creştere economică şi crearea de locuri de muncă.

"Este aproape o lege a fizicii - dacă nu faci ceva, nu se va întâmpla nimic - şi cred că este o perioadă foarte importantă pentru a începe să ne gândim cum să facem ca acest program să fie unul de succes", a spus Erik de Vrijer.

Aflaţi la finalul misiunii în ţara noastră, reprezentanţii FMI, ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se vor întâlni şi cu premierul Victor Ponta.


Etichete FMITraian BăsescuErik de VrijereuroCEVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live