Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 217
Comentează add

România este ţara din UE în care au fost luate cele mai drastice măsuri în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, potrivit unui raport al Avocatului Poporului.

România, statul UE cu „cele mai drastice măsuri” luate în pandemie

adriana-turea

România este ţara din UE în care au fost luate cele mai drastice măsuri în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, în sensul restrângerii unor drepturi şi libertăţi - se arată în raportul Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor omului, pentru intervalul 16 martie-10 septembrie.

În document se precizează faptul că o parte dintre aceste măsuri au fost benefice, astfel încât s-a împiedicat răspândirea comunitară a virusului SARS-CoV-2.

Potrivit raportului, au fost înregistrate cele mai multe amenzi, peste 300.000, în valoare totală de circa 120 de milioane de euro, în contextul în care venitul mediu este de aproape 3.200 de lei.

De asemenea, a fost instituită cea mai lungă perioadă de restricţii.

Avocatul Poporului a adăugat că persoanele infectate au fost internate obligatoriu, chiar dacă nu prezentau simptome, atât în perioada stării de urgenţă, cât şi a stării de alertă, iar această situaţie se menţine şi acum.


Etichete (ii)raportavocatulpoporuluimasuridrasticeurgenta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live