Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Mai 2016
Vizualizari: 1219
Comentează add

Mai multe despre acest subiect aflaţi la Radio România Actualităţi, diseară, de la ora 21:05, în emisiunea "Euroatlantica", şi în "Agenda Globală" după ora 22.05.

România și războiul neconvențional

radiojurnal

Șeful Statului Major General al Armatei, Nicolae Ciucă.Foto: Alexandru Dolea.

Responsabilii NATO consideră că ameninţările dinspre Est şi Sud pot fi gestionate prin constituirea unei zone-tampon în Balcani.

În acest context, România îşi focalizează atenţia pe politicile Uniunii Europene şi ale NATO, i-a spus Andreei Marin, astăzi, la conferinţa "Provocări la adresa securităţii din Balcani", generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General al Armatei României.  

Gen. Nicolae Ciucă: "Conflictele din ultima perioadă specifice secolului XXI au demonstrat că partea de agresiune se poate proiecta astfel încât să exceadă confruntării strict militare, şi nu de puţine ori au fost abordate toate domeniile vieţii sociale, de la cel economic, politic, social, cyber, şi în felul acesta iacătă o serie întreagă de vectori pe care se pot proiecta acţiuni ostile sau agresive".  

Reporter: România este pregătită să abordeze această formă de război neconvenţional? 

Nicolae Ciucă: "Cred că putem să identificăm soluţiile pentru a face faţă tuturor provocărilor".     

Mai multe despre acest subiect aflaţi la Radio România Actualităţi, diseară, de la ora 21:05, în emisiunea "Euroatlantica", şi în "Agenda Globală", imediat după "Radiojurnalul" orei 22:00.


Etichete Responsabili NATOameninţărigestionatenicolae ciucaprovocari la adresa securitatii in balcanieuroatlanticaagenda globala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live