Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

7 Iunie 2019
Vizualizari: 198
Comentează add

Romania şi Israelul au semnat, joi, la Palatul Victoria, un memorandum de înţelegere în domeniul securităţii cibernetice.

România şi Israel, memorandum în domeniul securităţii cibernetice

andrei-serban

Foto: Arhivă.

Romania şi Israelul au semnat, joi, la Palatul Victoria, un memorandum de înţelegere în domeniul securităţii cibernetice. Cu detalii, redactorul nostru, Andrei Şerban:  


Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că securitatea cibernetică este foarte importantă pentru buna funcționare a oricărui sistem guvernamentală. Premierul a mai arătat că într-o lume tehnologizată este foarte importantă protecția împotriva atacurilor cibernetice.


Viorica Dăncilă: Consider că acum este un moment oportun să valorificăm deschiderea celor două țări, România și Israel, către cooperare în cercetare, tehnologie și dezvoltare industrială în materie de securitate cibernetică pentru a oferi protecție organizațiilor, instituțiilor, dar și cetățenilor noștri.


Reporter: Directorul general pentru securitate cibernetică al Statului Israel, Yigal Unna, a precizat că amenințările cibernetice pot să fi combătute cu succes prin cooperarea internațională.


Yigal Unna: Riscul vine de la amenințările produse de tehnologiile noi care apar în mediul digital în cadrul inteligenței artificiale, dar împreună țări, guverne, oameni, putem colabora pentru a contracara aceste riscuri și amenințări atât pentru societate, cât și pentru lumea afacerilor și în avantajul tuturor părților.


Reporter: La rândul său, ministrul comunicațiilor și societății informaționale, Alexandru Petrescu, a arătat că România are în Statul Israel un partener cu nivel excepțional de competență în acest domeniu, lucru care poate să fie folosite de țara noastră în punerea în practică a unor sisteme performante de securitate cibernetică.


Etichete RomâniaIsraelmemorandumdomeniul securităţii ciberneticeviorica dancilaYigal UnnaAlexandru Petrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live