Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Septembrie 2014
Vizualizari: 1873
Comentează add

Consumatorii nu vor fi afectaţi la iarnă după ce Gazprom a decis astăzi să reducă cu 5% exporturile către România, a precizat ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu.

România "şi-a asigurat aprovizionarea cu gaze pentru la iarnă"

radiojurnal

Foto: captură youtube.com

Consumatorii nu vor fi afectaţi la iarnă, iar autorităţile nu vor lua măsuri suplimentare de siguranţă, după ce Gazprom a decis astăzi să reducă cu 5% exporturile către România, a precizat ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu.

Cantităţile de gaze livrate de partea rusă se vor reduce în continuare, cu 9 procente, mâine, respectiv alte 5 procente, duminică.

Chiar şi în aceste condiţii însă, ministrul de resort a dat asigurări că sunt suficiente resurse pentru a elimina riscurile la adresa populaţiei.

"Nu există niciun risc ca populaţia României să fie afectată pe perioada de iarnă, indiferent de evoluţiile care vor avea loc în regiune. Nu se impune să luăm nicio măsură suplimentară celor pe care România deja le-a luat în ultimele luni pentru a preîntâmpina apariţia unei probleme în aprovizionarea cu gaz natural în lunile de iarnă.

"Consumul de gaz al României astăzi este de 16 milioane metri cubi. Producţia României de gaz natural, producţia internă este de aproximativ 31 de milioane de metri cubi. Transgaz a cerut o explicaţie şi Transgaz nu a primit un răspuns oficial", a declarat Răzvan Nicolescu.

Conform procedurilor, România va informa în scris Comisia Europeană, în legătură cu situaţia apărută.

Ţările est-europene îşi fac rezerve de gaze naturale

Ţările est-europene îşi consolidează rezervele de gaze naturale, după ce Gazprom a redus livrările către Occident.

În acest sfârşit de săptămână, companiile de profil din Polonia şi Slovacia au anunţat că îşi vor creşte capacităţile de stocare, după ce Rusia a redus livările cu 24%, respectiv cu 10% faţă de cantităţile stipulate în contracte.

Cehia raportează la rându-i că şi-a umplut capacităţile subterane pentru a putea face faţă unei eventuale crize energetice pe timp de iarnă.


Etichete gazeRusiaRomânialivrarereducereRăzvan Nicolescuenergieiarnăconsumatoripreţgaze naturaleOccidentrezerveproducţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live