Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

19 Iunie 2016
Vizualizari: 1216
Comentează add

Naționala de rugby a României și-a trecut în palmares a patra Cupă a Națiunilor, după ce a învins Argentina XV, cu scorul de 20-8.

România și-a apărat trofeul World Rugby Nations Cup

alex-tentu

Foto: frr.ro

Naționala de rugby a României și-a trecut în palmares a patra Cupă a Națiunilor, după ce a învins Argentina XV, cu scorul de 20-8.

Ca și la ediția precedentă, România a jucat cu trofeul pe masă contra echipei secunde a Argentinei, pe care o învinsese și în 2015, cu 23-0.

Pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf” din București, ”stejarii” au dominat prima repriză, iar după primele 40 de minute tabela arăta 10-0 pentru tricolori, grație unui eseu reușit de Andrei Rădoi, transformat de Florin Vlaicu, acesta din urmă reușind ulterior să marcheze și dintr-o lovitură de pedeapsă.

Repriza secundă s-a desfășurat după aceleași coordonate până în minutul 60. Elevii antrenorului galez Lynn Howells au reușit să se desprindă la 18-0, după ce Cătălin Fercu a culcat balonul în terenul de țintă argentinian, iar Florin Vlaicu a reușit transformarea din apropierea tușei.

Chiar dacă cel mai bun marcator din istoria naționalei, Florin Vlaicu, a dus scorul la 20-0, în urma unei lovituri de pedeapsă, finalul le-a aparținut sud-americanilor. Pe fondul oboselii, cauzate și de vremea caniculară din București, argentinienii au preluat inițiativa în ultimele 20 de minute ale întâlnirii, însă  au reușit doar un eseu transformat, iar partida s-a încheiat cu scorul de 20-8 pentru România.

Anterior, ”stejarii” învinseseră Namibia cu 20-8, și Uruguayul cu 40-0, astfel cu 13 puncte acumulate tricolorii au câștigat ediția a XI-a a World Rugby Nations Cup, competiție care anul viitor nu va mai fi organizată de țara noastră, care a găzduit turneul în ultimii zece ani.

Clasamentul la finalul competiției arată astfel:
1. România  13 puncte
2. Argentina XV  10 puncte
3. Namibia  10 puncte
4. Emerging Italy 5 puncte
5. Uruguay  5 puncte
6. Spania  2 puncte

Echipa României la meciul cu Argentina XV a fost:

1. Constantin Pristăviță, 2. Andrei Rădoi, 3. Alexandru Țăruș, 4. Johan Van Heerden, 5. Marius Antonescu, 6. Dorin Lazăr, 7. Viorel Lucaci, 8. Stelian Burcea (C) , 9. Valentin Calafeteanu, 10. Jody Rose, 11.Adrian Apostol, 12. Florin Vlaicu, 13. Jack Umaga, 14. Nicolas Onuțu, 15. Cătălin Fercu
Rezerve: 16. Florin Bărdașu, 17. Gigi Militaru, 18. Alexandru Gordaș, 19. Valentin Popârlan, 20.Răzvan Ailenei , 21. Tudorel Bratu, 22.Cătălin Dascălu, 23. Sabin Strătilă


Etichete rugbyWorld Rugby Nations CupRomâniaArgentinaStadionul Național ”Arcul de Triumf”

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live