Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

21 Martie 2013
Vizualizari: 1307
Comentează add

Standul românesc va permite publicului să descopere lucrări ale literaturii române în limba romană, dar şi în limba franceză. Va exista şi un spaţiu pentru dezbateri.

"România se deschide ca o carte", la Salonul Cărţii de la Paris "România se deschide ca o carte", la Salonul Cărţii de la Paris - Conține audio

roxana-vasile-paris

Foto: Arhivă Reuters

România este invitată de onoare la Salonul Cărţii de la Paris, care va fi inaugurat oficial joi.

Este aşteptată participarea a 200.000 cititori, care vor avea acces începând de vineri până luni inclusiv.

Sub sloganul "La Roumanie se Livre", joc de cuvinte care în traducere liberă ar însemna "România se deschide ca o carte", scriitorii români traduşi în limba franceză vor fi prezenţi în cadrul pavilionului central, de circa 400 mp.

Standul românesc va cuprinde o librărie care va permite publicului să descopere numeroase lucrări ale literaturii române atât în romană, cât şi în franceză, precum şi un spaţiu pentru dezbateri.

În scopul de a-i face pe francezi să descopere literatura română, Institutul Cultural Român va organiza de asemenea deplasarea în capitala franceză şi a unor scriitori netraduşi încă în limba lui Moliere.

Aplicaţii iphone şi ipad

În planul întâlnirilor profesionale, ICR, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti, va organiza venirea la Paris şi a unor editori şi responsabili din domeniul distribuţiei cărţii din România.

Pentru ca doritorii să-şi poată planifica din timp venirea la salon, Institutul Cultural Român din Paris le-a pregătit acestora o aplicaţie iphone şi ipod.  

Deşi anunţase că va participa la deschiderea oficială a Salonului de Carte de la Paris, premierul Victor Ponta a renunţat să mai meargă, după ce mai mulţi scriitori importanţi - între care Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu - au precizat că nu vor lua parte la manifestare în semn de protest faţă de politica actualei conduceri a Institutului Cultural Român.

Despre prezenţa României la Salonul Cărţii de la Paris a vorbit şi academicianul Eugen Simion la "Apel Matinal"

Audio: Eugen Simion la "Apel Matinal"


 


Etichete RomâniaParisSalon Cartestandevenimentelimba românalimba franceză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live