Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iunie 2021
Vizualizari: 530
Comentează add

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy, a declarat că încă din 2019 România se confruntă cu un deficit de energie electrică.

România se confruntă cu un deficit de energie electrică

radiojurnal

 Foto: radioiasi.ro

Peste jumătate dintre clienții casnici de energie electrică se vor afla în piața concurențială la finalul lunii, potrivit vicepreședintelui Autorității Naționale de Reglementare în Energie, Zoltan Nagy-Bege.
 
El a adăugat că pentru ceilalți clienți preţul va crește cu procente cuprinse între 3 și 13%.
 
De la 1 ianuarie 2021 au fost eliminate prețurile reglementate. La acel moment, din cei 8,9 milioane de consumatori, circa 3 milioane, adică o treime, erau deja cu contracte noi semnate.
 
În primele cinci luni ale acestui an, alții 1,3 milioane de consumatori au semnat un contract concurențial, astfel că s-a ajuns la o pondere de 48%, a spus reprezentantul ANRE, la o conferința de specialitate.
 
Zoltan Nagy a mai arătat că încă din 2019 România se confruntă cu un deficit de energie electrică, fenomen care se manifestă din ce în ce mai acut, autoritățile fiind nevoite să apeleze la importuri. 

Etichete vicepreședintele ANREZoltan Nagydeficitenergie electrica(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live