Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

22 Aprilie 2021
Vizualizari: 3154
Comentează add

Naționala feminină de handbal s-a calificat la Mondialul din decembrie, iar Cristina Neagu a anunțat că se retrage de la națională până în 2022.

România s-a calificat la CM din Spania

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu

Naționala feminină de handbal a României a câștigat ambele meciuri cu Macedonia de Nord din barajul de calificare la turneul final al Campionatului Mondial 2021 în Spania. A fost 35-20 pentru România miercuri, la Skopje, în manşa secundă a barajului pentru turneul final din Spania, după ce, fetele noastre au câştigat clar şi prima manşă, sâmbătă, la Bucureşti, cu 33-22.

 

 

După meciul de miercuri de la Skopje, căpitanul naționalei noastre Cristina Neagu a anunțat că se retrage pentru o perioadă de la echipa națională. Cristina a precizat că nu va mai juca pentru România în acest an și că este pregătită să revină la echipă din 2022 pentru a pregăti o posibilă calificare la JO de la Paris din 2024.

 

 

Revenind la calificarea naționalei nostre feminine de handbal la turneul final, trebuie să reamintim că România este singura echipă care a participat la toate cele 24 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin. Echipa noastră a obţinut patru medalii, aur în 1962, argint în 1973 şi 2005, bronz în 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul 4.

 

 

Spania găzduiește Campionatul Mondial din 2021 în perioada 1-19 decembrie. Spania gazda și Olanda deținătoarea titlului, plus cele mai bune patru echipe de la Euro 2020 Norvegia, Franța, Croația și Danemarca sunt calificate la turneul final. Alte 10 echipe vin din play-off-ul European: Ungaria, Rusia, Serbia, Cehia, Suedia, Muntenegru, Slovenia, Austria, Germania și România.


Etichete HandbalCampionat MondialcalificarebarajMacedonia de NordCristina Neaguretragere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live