Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

25 Mai 2019
Vizualizari: 666
Comentează add

Petre Daea: România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la producţia de miere şi pe poziţia a doua, după Spania, ca număr al familiilor de albine.

România, "pe primul loc în UE la producţia de miere"

iulian-olescu

Foto: Petrut Hirtescu

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la producţia de miere şi pe poziţia a doua, după Spania, ca număr al familiilor de albine, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Petre Daea, la o conferinţă de specialitate ce se desfăşoară la Bucureşti.

El a subliniat importanţa albinelor pentru agricultura modernă.


Petre Daea: Pentru România, apicultura reprezintă un vector al creşterii economice, o cale de ameliorare a bunăstării populaţiei din mediul rural, ca sursă de venit suplimentar, un factor în menţinerea sănătăţii populaţiei prin intermediul produselor cu mare valoare profilactică şi terapeutică, precum şi o modalitate de menţinere a biodiversităţii floristice. Responsabile pentru polenizarea a trei sferturi din principalele culturi alimentare, albinele furnizează un serviciu esenţial pentru agricultura modernă. În ultimii ani, sectorul apicol din România a cunoscut o dezvoltare semnificativă, datorită programelor de sprijin financiar de la bugetul Uniunii Europene sau naţional. Prin accesarea acestor programe, apicultorii au putut achiziţiona material biologic cu valoare certificată, cutii şi utilaje apicole moderne pentru dezvoltarea acestei activităţi în vederea obţinerii de produse competitive atât pe piaţa internă, cât şi la extern.


Etichete apiculturaalbineromaniapetre daeaministerul agriculturiiue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live