Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1043
Comentează add

Potrivit datelor, România este devansată de Grecia, Bulgaria, Spania şi Belgia şi se află în faţa unor state ca Germania, Franţa sau Italia, unde nu există lanţuri de farmacii.

România, pe locul 5 în Europa la numărul de farmacii

radiojurnal

Foto: Arhivă.

În România există câte o farmacie pentru o medie de 2350 persoane.

Ţara noastră se află, din acest punct de vedere, pe locul cinci în Europa - potrivit Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici.

În acest clasament, România este devansată de Grecia, Bulgaria, Spania şi Belgia şi se află în faţa unor state precum Germania, Franţa sau Italia - ţări care nu permit existenţa lanţurilor de farmacii.

Există state europene care au eliminat criterii demografice, geografice sau  profesionale la înfiinţarea unei farmacii, în timp ce altele au decis să reglementeze în continuare acest sector. 

Piaţa farmaceutică de la noi funcţionează acum în baza criteriului demografic, care prevede existenţa unei farmacii la un număr minim de locuitori, de exemplu 3.000 pentru Bucureşti.

La 31 decembrie va expira acest criteriu, iar reprezentanţii acestui sector spun că numărul farmaciilor va creşte, iar efectele vor fi negative.


Etichete Româniaraportfarmaciilegepiaţă farmaceuticăGreciaBulgariaSpaniaBelgiaGermaniaFranţaItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live