Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

18 Februarie 2014
Vizualizari: 900
Comentează add

Daciana Sârbu, membru în Comisia de agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European, despre prezenţa României la târgul de produse bio din Nurnberg.

România participă la târgul de produse bio din Nurnberg România participă la târgul de produse bio din Nurnberg - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Cel mai mare târg de produse bio din lume, desfăşurat şi anul acesta la Nürnberg în Germania, a atras un mare număr de expozanţi şi vizitatori.

Am rugat-o pe doamna Daciana Sârbu, membru în Comisia de agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European, care a fost prezentă la târg, să ne spună cum apreciază prezenţa românească din acest an.

Daciana Sârbu: Anul acesta avem 40 de producători care expun, un stand frumos, dar cu producători care se prezintă la nivel mondial foarte bine. Până acum am stat de vorbă cu o parte dintre cei care expun, s-au făcut planuri să încheie contracte, sunt bucuroşi că au intrat pe piaţa românescă în primul rând, pentru că anii trecuţi asta era cea mai mare problemă, că nu reuşeau să-şi vândă decât materia primă la export şi acum vindem produs finit pe piaţa românească, dar nu numai. Sigur că intrarea pe piaţa europeană e mai dificilă, regulile concurenţei funcţionează şi de aceea sigur eram căutaţi pentru materia primă. Dar, cu tot sprijinul pe care l-au primit şi o să-l primească în continuare, sper să reuşim să pătrundem mai bine pe piaţă.

Audio: România participă la târgul de produse bio din Nurnberg.

Reporter: Cum apreciaţi prezenţa celorlalte firme europene la acest târg? Putem spune că Europa e o forţă în ceea ce priveşte produsele bio?

Daciana Sârbu: E principala forţă, nu doar ce se vede aici în târg, în condiţiile în care Germania are o hală întreagă, în condiţiile în care se întâmplă lucrul ăsta de ani de zile şi există o cultură bio în Europa, mult mai mult decât în alte părţi ale lumii. Vorbesc de America, unde deocamdată bio înseamnă foarte scump şi un moft, în Europa e deja un stil de viaţă.


Etichete Euranet PlusEuropa verdeNürnbergDaciana SârbuexpozanţibioGermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live